twoday

QlikView

Med Qlik kan du skapa visualiseringar, instrumentpaneler och applikationer som svarar på företagets viktigaste frågor.

Vad är QlikView?

QlikView är ett marknadsledande verktyg för analys och rapportering. Det är ett moget och mycket robust verktyg, som definierade nischen Data Discovery. QlikView är mycket lämplig för redaktionellt styrda affärsapplikationer. Användarna presenteras med relevant information och kan själva navigera data via sökningar, tabeller och visualiseringar för att hitta svar.

Nyckeln till QlikViews globala framgång de senaste 20 åren ligger i kombinationen av avancerad funktionalitet och mycket bra användarupplevelser. Detta ger kunderna insikt och högt värde. QlikView har några unika egenskaper i den. Dessa inkluderar:

  • Håller automatiskt kopplingar mellan data med hjälp av sin unika indexeringsmotor
  • Beräknar aggregat i applikationen när du klickar. Detta ger snabb svarstid
  • Komprimerar data ner till 10% av originalstorleken och håller den i minnet. Detta utnyttjar hårdvaran optimalt och ger hög prestanda

Varför QlikView?

QlikView har tre huvudkomponenter

1. QlikView Desktop - Utvecklingsverktyg för att skapa:

  • Datamodell genom att läsa och transformera data från olika källor
  • Grafiskt användargränssnitt med datavisualisering och kraftfulla analysfunktioner

2. QlikView Server - järnan för produkten som gör beräkningar och filtrering för användare. Hanterar kommunikation mellan klienter och QlikView-applikationer.

2. QlikView Publisher - Laddar data från olika datakällor och distribuerar QlikView-dokument till slutanvändaren.

Programvaran låter dig få insikt i olika källor med QlikViews Associative Data Indexing Engine. Den visar data som inte kan hittas med sökfunktionen. QlikView erbjuder också guidade analys- och samarbetsmöjligheter för att enkelt hitta och dela insikter som användare tidigare inte har kunnat upptäcka.

 

 

Två personer tittar på en skärm

Kontakta oss

Har du några frågor gällande twoday eller våra tjänster, är du välkommen att ta kontakt med oss! Fyll in din information i formuläret så återkopplar vi till dig så fort vi kan.