Digital arbetsplats & intranät

Förenkla arbetsdagen för dina medarbetare med en digital arbetsplats en modern plattform där intranät, system och tjänster knyts ihop i syfte att förbättra samarbete och kommunikation samt förenkla arbetsuppgifter.

Ett ökat behov av att kunna arbeta smidigt oavsett om det är på kontoret eller hemma, ställer krav på tillgänglighet och mobilitet vilket en digital arbetsplats tillförser.

Portal med integrationer ger en komplett digital arbetsplats

twodays målbild med digital arbetsplats är en individanpassad (personaliserad) intranätsportal med integrationer mot olika system och tjänster samt centrala funktioner för att sammanställa och söka på innehåll från många olika källor. Allt presenterat i en modern, tilltalande och intuitiv design.

 • 360°-vy med titthål mot andra system och tjänster
 • Snabb överblick av dagens uppgifter
 • Ett inlogg (single sign-on) och snabblänkar till alla integrerade system
 • Lättanvänd och intuitiv design
Man sitter vid dator och läser.

Integrationer skapar 360°-vy av den digitala arbetsplatsen

För att skapa en 360-graders vy av arbetsplatsen skapas titthål mot andra system, för att sedan ge en samlad vy på en personaliserad startsida. Här kan viktig information presenteras från de olika systemen utan att användaren behöver logga in och öppna varje system. 

 • Kalender (Microsoft, Google, etc): Se dagens aktiviteter
 • Microsoft 365/Teams: Antal nya dokument, projekt, etc
 • Rapporteringssystem: Dags för tidsrapportering, avge rapport, etc.
 • Ärendehanteringssystem: Se nya ärenden
 • Faktureringssystem: Se fakturor för godkännande
 • Dokumenthanteringssystem: Se antal ändrade dokument
 • Planeringssystem: Antal nya aktiviteter
 • Analysverktyg: Visualisering av nyckeltal
 • Chattar/Diskussionsforum: Nya meddelanden/diskussioner

Enhetlig användarupplevelse och överblick

Parallellt med intranätet används en mångfald olika system och tjänster som utgör användarens digitala arbetsplats. Tjänsten Teams från Microsoft har det senaste året blivit ett viktigt verktyg för samarbete och kommunikation och vi har sett behov av integration mellan Optimizelybaserade intranät och Microsoft 365/Teams.

twoday har byggt en integration mellan Optimizely och Microsoft 365 som möjliggör att användaren kan se information och notifieringar från Microsoft 365 direkt på intranätet.  

Eftersom informationen hämtas från Microsoft 365 bakomliggande API kan den presenteras eller kombineras med annan data på ett helt valfritt grafiskt sätt.

Så går du vidare med en digital arbetsplats

Vi utgår från er nuvarande IT-situation och de system och tjänster ni använder och tar fram konkreta förslag på ett stegvis skapande av en digital arbetsplats. Vi kan ta helhetsansvar och/eller samarbeta med andra leverantörer. Om ni har ett befintligt modernt intranät kan vi även bygga vidare på denna lösning. Läs mer om våra moderna intranät nedan.

 

 

Två kvinnor vinkar åt varandra i ett Teams-möte.

Våra lösningar för ett modernt intranät

Förenkla arbetsdagen med ett modernt intranät baserat på Microsoft 365 eller Optimizely (f.d. Episerver).

“Vi letade efter en partner som kunde förstå våra behov och omsätta dem i ett välfungerande intranät, både vad avser det som möter ögat, dvs design och struktur, och det som håller webben i gång över tid, dvs utveckling och förvaltning. Samarbetet med twoday har gått mycket bra, de har drivit projektet effektivt och målinriktat. Sagt har blivit gjort.”

Stefan Hladisch, Chef internkommunikation, Praktikertjänst

Kontakta oss

Har du några frågor gällande twoday eller våra tjänster, är du välkommen att ta kontakt med oss! Fyll in din information i formuläret så återkopplar vi till dig så fort vi kan.